En aquest projecte farem una auditoria ambiental de l'institut basada en l'estudi de les condicions bioclimàtiques del centre. Els alumnes treballaran en petits grups realitzant investigacions científiques i presentaran els seus resultats, conclusions i propostes de millora en diversos formats. El projecte els ajudarà a prendre consciència de la necessitat de mantenir unes bones condicions als espais que habitem, tot aprenent a treballar segons el mètode científic.

divendres, 31 de gener de 2020

La millora del disseny experimental

Aquesta setmana ha estat necessari repetir un experiment millorant el disseny de l'experiment. Els dos equips que investiguen el millor color a nivell tèrmic per pintar sostre i façana de l'institut repetit el seu experiment aquesta vegada amb tres làmpares enlloc d'una de forma que la calor de la bombeta incideixi més directament en els papers de colors. De l'altra forma que podeu veure a l'entrada anterior, els colors més exteriors no rebien la mateixa irradiació que els del mig cosa que anul·lava qualsevol comparativa posterior. Val a dir que les condicions òptimes per realitzar aquest experiment són amb la pròpia llum solar, però aquest passat dijous hi havia núvols alts que impedien realitzar l'experiment directament amb la llum del Sol i vem haver de cercar una solució.

En aquest projecte transmetem als estudiants la idea que sovint en ciència cal repetir diverses vegades un experiment millorant-lo i revisant el disseny. No en va se sol dir que la paciència és la mare de la ciència!Cap comentari:

Publica un comentari